Cara Nak Buat Cekodok Pisang Lembut
Bukan senang nak dapatkan hasil cekodok pisang yang rangup di luar lembut di dalam dan tak serap minyak. Cekodok jadi macam tu.
Resipi Cekodok Pisang Rangup Di Luar Gebu Di Dalam Tak Serap Minyak Wanita Ni Kongsikan Caranya Keluarga
Kalau nak anda nak cuba resipi cekodok pisang rangup di luar.
. Rehatkan adunan selama 10-15 minit. Bahan yang digunakan dalam penyediaannya juga. Masukkan tepung gandum dan gaul rataKalau pisang ranum dan agak berair tambah sesudu lagi tepung gandumAdunan.
Selalu cokodok pisang kompem serap minyak kan Dulu2 dok wat negammg laku keras nih Custemer. Sangat mudah cara nak membuatnya tapi perfect untuk hidangan petang. Ada yang suka buat pengat ada yang suka buat.
Cokodok pisang aka BOOM PISANG Less minyak tau. Terima kasih kepada Puan Noriza Awang Hamat untuk resepi yang sedap ini. Breakfast cekodok pisang.
Kalau buat cekodok pisang tapi selalu tak jadi boleh ikut resepi mudah ini. Perap adunan itu tadi selama 30 minit sebelum menggoreng. Lagi sedap dimakan dengan kerangupan di luar dan lembut di dalam.
Buntu nak buat apa untuk minum petang. Rangup diluar lembut didalam. Masukkan tepung beras dan baking sodaGaul rata.
Dulu kalau buat cekodok selalu fail. Sama ada keras boleh baling ke dinding atau pun bentuknya tak membulat macam bukan rupa sekodok dah. Bahan yang diperlukan untuk membuat cekodok pisang goreng rangup adalah seperti berikut.
Untuk membuat Cekodok Pisang yang menggugah selera dan terasa lembut di dalam mulut berikut ini beberapa tips dan trik yang dapat kamu coba di dapur. Terima kasih untuk Khadijah Jaafar perkongsian resipi. Kalau ada pisang dekat rumah memang wajib korang buat cekodok pisang ni dulu sebelum plan nak buat masakan lain.
Cekodok pisang ini lebih sesuai menggunakan pisang masak seperti pisang abu pisang berangan atau benyek cavendish. Cara membuat cekodok pisang 2 buah pisang kepok haluskan 4 sdm tepung terigu 2 sdt tepung maizena 1 sdm gula pasir 1 sdm susu bubuk 14. Panaskan minyak dan jemputkan adunan tadi.
7 biji pisang masak ranum pisang emaspisang awak 2 sudu besar gula. Tujuan ia diperap terlebih dahulu supaya cekodok pisang akan menjadi ranggup di luar dan lembut di dalamnya. Makan dengan secawan kopi perfect rasanya.
Gaul lagi hingga sekata bersama adunan pisang tadi. Senang Je Nak Buat Cekodok Pisang Rangup Di Luar Lembut Di Dalam. Kalau tak tahu nak buat apa untuk minum petang boleh lah cuba resepi Cekodok Pisang ini.
Jom cuba resepi Cekodok Pisang Rangup diluar dan lembut didalam ini.
Nampak Senang Tapi Ada Rahsia Nak Buat Cekodok Pisang Yang Rangup Dan Lembut Resipi Mstar
Resipi Cokodok Pisang Sedap Lembut Tak Serap Minyak
Comments
Post a Comment